Peura- ja kaurisjahdit

Peuroja ja kauriita metsästettiin kyttäys- ja koirajahdein viidessä ryhmässä kaikkiaan 58 metsästäjän voimin. Valkohäntäpeuroille oli lupia 35+35 ja kauriille 10+10.

Kuluneella kaudella ryhmäluvat vapautettiin 1. marraskuuta. Syitä käytäntöön oli useampia. Ensinnäkin Riistakeskuksen suositus kannan harvennuksesta jo metsästyskauden alussa; tavoitteena näin toimien mm. vähentää peurakolareita. Toinen syy vapautuksen aikaistamiseen oli, että nyt ruokinnoilla on vähemmän ruokittavia vuoden vaihteen jälkeen eli seuran puolesta hankittavaa rehua hyödyntää tehokkaasti selvästi harvennettu, elinvoimainen kanta.

On selvästi havaittavissa yhteislupamme alueella, että metsästettävien vasojen määrää suhteessa aikuisiin olisi vähennettävä.

Nakkilan Metsästysseura onnistui kaatamaan kaikki suunnitellut vasat, mutta viimeinen antoi odottaa itseään varsin pitkään.
Kauden aikana kaadettiin kaikkiaan 21 pukkia. Lisäksi ammuttiin 15 peuralehmää sekä 35 vasaa, joista 17 naarasta. Lisälupien jälkeen kaatomäärä oli 23.1.2018 yhteensä 71 peuraa ja uros-naarassuhde 39/32.

Säntillisellä riistanhoidolla ja hyvillä suhteilla maanomistajiin takaamme metsästyksen jatkon myös tulevaisuudessa.

Pasi Suomi
peuraporukan jahtimestari